U bevindt zich hier: Wat doen wij?

Tank Ontroesten en Coaten

Een veelvoorkomend probleem is roest aan de binnenkant van een brandstoftank. Roest kan zorgen voor lekkage en beschadingen. Gelukkig is er een manier om de tank te ontroesten en de tank van binnenuit te repareren. 

Roest in uw brandstoftank

Roest in de tank ontstaat als de tank te lang droog heeft gestaan. Door vocht in de tank. Of door aantasting van een brandstof rijk aan bio-ethanol. In een geroeste brandstoftank is het brandstoffilter al snel verstopt en fijn slib verstopt de carburateurs. Op eigen houtje een oplosmiddel of coating in de brandstoftank toevoegen wordt afgeraden. Het opgeloste vuil verstopt de kleine kanalen in de carburateurs. En de coating die via internet te bestellen is kan de hoge ethanol waardes in de brandstof van deze tijd niet aan.

Brandstof tank ontroesten

De roest die zich in de tank bevind zal eerst verwijderd moeten worden, anders gaat het onverminderd door. De binnenzijde van de tank wordt ontdaan van roest, zonder de buitenkant aan te tasten. Door de binnenkant te stralen kunnen we alle roest verwijderen. We krijgen tevens direct een goede oppervlakteruwheid die essentieel is om de coating te laten hechten.

Brandstof tank coaten

Alles wordt zorgvuldig ingepakt en de binnenzijde wordt speciaal behandeld zodat al het roest eruit is. Hierna wordt de gehele binnenzijde zorgvuldig ontvet en gecontroleerd met behulp van spiegels en een camera. Als dit deel van het proces is goedgekeurd zal de coating een optimale hechting hebben.

Het hoogwaardige product dat wij gebruiken bij het coaten van een tank is bestand tegen de brandstoffen van deze tijd. Wij staan hier dan ook garant voor. Uiteraard zorgen wij er voor dat alle kanalen en gaten geopend blijven. De tankdop wordt niet gebruikt in dit proces, zo blijft deze schoon en werkend. Een oude coating wordt eerst verwijderd om hierna de tank op de juiste manier opnieuw te behandelen.

Stappen

Stap 1: Reinigen en controleren van de buitenkant

Stap 2: Aanbrengen van meerdere lagen beschermfolie aan de buitenkant

Stap 3: Stralen binnenzijde met een speciaal ontwikkelde straalmachine

Stap 4: Controleren en reinigen door middel van spiegeltjes en een camera

Stap 5: Aanbrengen van onze eigen hoogwaardige coating

Stap 6: Nabewerken openingen/ kanalen en verwijderen van eerder aangebrachte beschermfolie

Meer informatie? Laat uw gegevens achter. Wij nemen contact met u op.

* zijn verplicht

Waarom Motopaint Hogenboom?

  • Top kwaliteit
  • Origineel hersteld
  • Verzekeringsafhandeling
  • Duidelijke afspraken
  • Haal- en brengservice
  • Ontzorgd

Oude coating verwijderen

Helaas zijn er veel mensen die toch zelf hun tank hebben geprobeerd te coaten. We hebben hier inmiddels genoeg voorbeelden van gezien. De doe-het-zelf setjes die op het web verkrijgbaar zijn gaan vaak na een paar weken al kapot wat resulteert in een nog groter probleem dan voorheen. Gelukkig is ook hier een oplossing voor. Er zijn verschillende manieren om de oude coating te verwijderen. Vervolgens behandelen we de tank op de juiste wijze, met de juiste materialen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en de kosten te bespreken.

Lekkage

Als het metaal sterk is aangetast door roest kan de tank lek raken of gaan 'zweten'. Dit is vaak te zien doordat de lak aan de buitenkant van de tank is aangetast. De meeste tanks zijn nog prima te redden. Dit vergt wel wat extra vaardigheid en kennis, maar daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. In onze werkplaats kunnen we verschillende soorten metaal lassen, waarna de tank ter bescherming wordt gecoat. Als de reparatie in het zichtwerk zit kunnen we de tank strak maken en spuiten. Dat doen we in onze eigen spuiterij, gespecialiseerd in motorfiets schadeherstel en speciaal spuitwerk!

Kosten

Informeren naar de kosten voor het ontroesten en coaten van uw tank? Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u via de e-mail of via het schadeformulier een omschrijving en foto's van de schade doorgeven. U krijgt van ons dan duidelijke uitleg over de uit te voeren werkzaamheden en kosten.

Tips

  • Lever de tank aan inclusief de sleutel van de tankdop, of verwijder deze eerst.
  • Zelfs een lekke brandstoftank is perfect te herstellen, neem gerust contact op!
  • Een oude coating kunnen wij verwijderen, de tank wordt hierna op de juiste manier behandeld.

Vorige pagina